אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אמיר צוקר נ' יעל פתרונות משולבים בע"מ

אמיר צוקר נ' יעל פתרונות משולבים בע"מ

תאריך פרסום : 20/07/2010 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
11363-07
18/07/2010
בפני השופט:
חנה בן יוסף

- נגד -
התובע:
אמיר צוקר ע"י ב"כ עו"ד שי ארז
הנתבע:
יעל פתרונות משולבים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יפית זלמנוביץ ועו"ד אפרת מוסן- גושן
פסק-דין

פסק דין

רקע כללי ותמצית טענות הצדדים:

לפנינו תביעה שהגיש מר אמיר צוקר (להלן "התובע") כנגד חברת יעל פתרונות משולבים בע"מ (להלן "הנתבעת"), לתשלום פיצויי פיטורים, פיצויי הלנת שכר, פיצוי בגין גרם הפרת חוזה ופיצוי בגין הפרת חוזה.

התובע הינו מנתח מערכות מידע ומנהל פרויקטים במקצועו. התובע הועסק בחברת ג'יטרוניקס פתרונות מחשוב (ישראל) בע"מ מיום 8.5.05, ולאחר שנרכשה על ידי הנתבעת, המשיך את עבודתו עד ליום 23.8.07 בשכר חודשי של 14,900 ₪.

הנתבעת הינה חברת היי- טק המספקת שרותי מיקור חוץ בתחום המחשוב.

לטענת התובע התפטר מחמת הרעה משמעותית בתנאי עבודתו ולפיכך זכאי לפיצויי פיטורים. לטענתו נודע לו מספר פעמים מפי גורמים שונים בנתבעת כי העסקתו מצויה על סף סיום ויועץ לו למצוא עבודה חלופית. הנתבעת הפסיקה להעביר את חלק המעביד בכספי ביטוח המנהלים על שם התובע בחברת כלל וחדלה להפריש ממשכורתו של התובע את חלק העובד. לתובע נודע כי הוקפא שכרו שכן תעריף השכר בעבודה מול משרד הביטחון הועלה מחודש יוני 2007, אולם שכרו שלו לא עודכן. משכך מצא התובע מקום עבודה אחר והודיע כי בנסיבות שנוצרו מתפטר מחמת הרעת תנאים.

לטענת הנתבעת היא הודיעה ביום 8.5.06 לעובדיה על נקיטת צעדי התייעלות ועריכת תוכנית הבראה ועקב כך הכריזה כי עובד שיודיע עד ליום 31.7.06 (להלן "המועד הקובע") על התפטרותו מעבודתו בשל הקיצוץ בשכרו או בתנאיו, יהיה זכאי לתנאים המוקנים בדין לעובד מפוטר (נספח א' לכתב ההגנה). התובע לא ניצל את זכותו להתפטר בדין מפוטר עד למועד הקובע.

מטעם התובע העיד התובע בעצמו. מטעם הנתבעת העידו מר חיים פילובסקי- סמנכ"ל ומנהל משאבי אנוש בנתבעת וגב' ענת ברשדסקי לוי- סמנכלי"ת ומנהלת חטיבת מיקור חוץ בנתבעת החל משנת 2007.

דיון והכרעה:

פיצויי פיטורים:

לטענת התובע זכאי לפיצויי פיטורים הן מכוח סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג- 1963, המזכה את העובד שהתפטר מחמת הרעת תנאי עבודתו בפיצויי פיטורים, הן מכוח הסכמה חוזית לפי סיכום בעל פה עם מנהליו לגבי זכותו לפיצויי פיטורים והן מכוח קיומו של נוהג לתשלום פיצויי פיטורים בכל מקרה של התפטרות עובדים מחברת היי טק.

לטענת הנתבעת עבודתו של התובע הסתיימה מיוזמתו ובנסיבות שאינן מזכותו בפיצויי פיטורים. כאמור, משלא הודיע התובע עד למועד הקובע על התפטרותו בעקבות נקיטת צעדי ההתייעלות בנתבעת והתפטר רק כשנה לאחר מכן, ויתר על ההזדמנות להתפטר בדין מפוטר. ככל שמנהלו הישיר של התובע- מר יניב איזון- הבטיח כי יהיה זכאי לפיצויים, אין נפקות מחייבת להבטחתו משאינו מוסמך ליתן הבטחות מסוג זה. לא קיים נוהג בנתבעת לתשלום פיצויי פיטורים לעבודים המתפטרים מעבודתם. בנוסף, התובע לא התריע בפני הנתבעת, כמצוות הפסיקה, על הכשלים כביכול, אשר במידה ולא יתוקנו יאלצו אותו להתפטר בדין מפוטר. אף אם היו טענותיו של התובע נכונות, הרי משלא התריע בפני הנתבעת על כוונתו להתפטר ומשלא נתן לה הזדמנות אמיתית לתקן את הכשלים הנטענים, אינו זכאי לפיצויים.

לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים ועיינתי בחומר המצוי בתיק בית הדין אני קובעת כי התובע לא זכאי לפיצויי פיטורים מהנימוקים שלהלן:

כאמור, טוען התובע להרעה מוחשית בתנאי העבודה הנובעת מתוכנית הבראה וצעדי התייעלות שננקטו בנתבעת. ואולם, כחלק מצעדי ההתיעלות, ניתנה לעובדים אפשרות להודיע על התפטרותם בדין מפוטרים עד ליום 31.7.06. משלא הודיע התובע על התפטרותו עד למועד זה והתפטר בפועל כשנה לאחר אותו מועד, לא קמה לו הזכות לקבל פיצויי פיטורים. יתרה מכך, התובע ביקש להאריך את המועד הקובע עד ליום 31.12.06 אולם התפטר שמונה חודשים לאחר המועד שהוא עצמו הציב כמועד עד אליו יוכל להתפטר בדין מפוטר. משך הזמן שעבר בין ההודעה על תוכנית ההבראה ועד להתפטרות מלמדת על הסכמה שבהתנהגות להפחתת השכר. טעמים אלו בלבד, די בהם בכדי להכריע כי התובע אינו מתפטר בדין מפוטר.

למעלה מן הצורך נדון ביתר טענות הצדדים באשר לפיצויי הפיצויים. על מנת שתקום לתובע זכות להתפטר בדין מפוטר מכח סעיף 11 לחוק פיצויי פיטורים עליו להוכיח ראשית, כי אכן הייתה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו. במכתב ההתפטרות של התובע מיום 23.7.07 (נספח ו' לכתב ההגנה) לא מעלה התובע טענה באשר להרעת תנאים. מאידך, במכתביו מיום 31.7.06 ו- 1.8.06 (נספחים ו'2 ו- ח' לתצהיר מר פילובסקי) מציין התובע כי רואה עצמו נפגע מן התנאים החדשים. ניתן להגיע למסקנה כי צעדי ההתיעלות של הנתבעת במסגרתם הופסקה העברת התשלומים להסדר פנסיוני, הביאו להרעה בתנאי עבודתו. שנית, על התובע להוכיח את הקשר הסיבתי בין ההתפטרות להרעה. התובע לא עמד בנטל זה משהתפטר שנה וחודשיים לאחר כניסתה לתוקף של תוכנית ההבראה. חלוף הזמן מנתק את הקשר הסיבתי הנדרש. בנוסף, הנתבעת הגישה מסמך הודעת מייל שכתב התובע בפורום דיני עבודה ממנו עולה כי התובע אינו קושר בין התפטרותו להרעה בתנאי עבודתו (נ/1). שלישית, על התובע מוטל להוכיח כי נתן התראה סבירה לנתבעת על כוונתו להתפטר. התובע כתב אי-מייל ביום 31.7.06 בו מציין כי רואה עצמו נפגע מהצעדים שנקטה הנתבעת, אולם משך הזמן שחלף בין האי-מייל ששלח עד למועד בו התפטר, אינו סביר ומנתק כאמור את הקשר בין ההתפטרות לצעדי הנתבעת.

התובע טען כי הובטח לו על ידי מנהליו כי יהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטורים. טענה זו לא בא זכרה במכתב ההתפטרות של התובע ולא במכתבו לגב' ברשדצקי מיום 1.8.07 (נספחים ז', ח' לתצהיר מר פילובסקי). התובע לא הזמין לעדות את מנהליו על אף שבמועד הרלבנטי לא עבדו עוד אצל הנתבעת. התובע העיד בחקירתו הנגדית כי מר יניב איזון מסר לו שאינו זוכר כי הבטיח לתובע תשלום פיצויים (עמ' 4, ש' 14). לאור האמור, לא עמד התובע בנטל הדרוש להוכחת הבטחת תשלום פיצויי הפיטורים.

התובע טען כי מקור נוסף לקיומה של זכותו לפיצויי פיטורים הינו קיומו של נוהג לתשלום פיצויי פיטורים בכל מקרה של התפטרות מחברת היי טק. לצורך הוכחת טענה זו הציג התובע ארבעה חוזי עבודה מחברות בתחום ההי טק. במקרים אלו התברר כי הזכאות לפיצויי בעת ההתפטרות נבעה מהוראות האישור הכללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצוי פיטורים מכוח סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים (עמ' 7, ש' 7-14). על מנת להוכיח נוהג יש ליצור תשתית ראייתית רחבה ומוסדרת (ע"ע 348/99 צים חברת הספנות הישראלית – שמשון שרעבי). התובע לא השכיל להוכיח כי קיים נוהג בנתבעת ובחברות היי-טק לפיו מתפטר זכאי לפיצויים.

הלנת שכר:

לטענת התובע בחודשים אוגוסט- ספטמבר 2007 הולנה משכורתו. משכורתו בחודש אוגוסט שולמה לו רק ביום 24.9.07.

משחלפו למעלה מ- 60 ימים מהמועד בו שולם השכר בגינו נדרש הפיצוי ועד הגשת התביעה, התיישנה זכותו של התובע לפיצויי הלנת שכר, התיישנות מהותית ודינו של רכיב תביעה זה להדחות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ